Vrei sa afli cum se curata canapeaua murdara sau cum se păstrează aspectul de nou? Urmează-ne sfaturile și descoperă și tu cum sa ai o canapea ca noua mereu.

curatare canapea profesional

Ce găsești în articolul acesta:

  • Cele mai întâlnite pete și bacterii din canapea
  • Sfaturi cum sa cureți o canapea murdara
  • Curățare și îngrijire canapea de catifea
  • Curățare și îngrijire canapea textila
  • Cum sa menti canapeaua curata

Indiferent ca nu ești de acord cu mâncatul și băutul pe canapea sau ca iti bei cafeaua în fiecare dimineață și mănânci fiecare cina pe ea, uite câteva sfaturi pentru a menține aspectul proaspat și nou al canapelei tale.

Am întrebat peste 200 dintre clienții noștri cât de des isi curata canapeaua personal sau cu ajutorul firmelor profesionale.

  • Aproape un sfert dintre aceștia isi curata canapeaua lunar ( o aspira și o curata cu peria + diferite soluții pentru material textil ) și tot atâția o data la 3 – 4 luni.
  • 10 % o data pe an apelând la firme profesionale.
  • Diferența au curatat-o o singura data în momentul când au răspuns și chestionarului tot cu ajutorul unei firme specializată. ( 6 din 10 dintre aceștia tin canapeaua acoperită cu paturi sau huse și nu au considerat ca este necesară curățarea pana în momentul respectiv )

Acest chestionar ne-a ajutat sa înțelegem ca oamenii nu conștientizează pe deplin cât de importanta este curățarea canapelei.

I. Cele mai întâlnite pete și bacterii din canapea

Majoritatea specialiștilor recomanda ștergerea prafului în casa minim o data pe luna și la 3 luni o curățenie generală. De regula când facem curățenie în casa canapeaua nici măcar nu este în radarul nostru vizual și totuși acolo se aduna la fel de mult praf și bacterii ca în oricare alt loc din casa.

Tine cont de faptul ca acolo te așezi atât tu cât și toți membrii familiei tale cu aceleași haine pe care le purtați afara, la munca sau la școală și totuși acela este locul care se curata cel mai rar din casa. De aceea canapeaua este plina cu bacterii de praf și acarieni.

Acarienii provoacă reacții alergice la persoanele sensibile.  Canapelele și saltele conțin aproximativ 2 milioane de acarieni. Aceștia prefera mediile calde, întunecate și umede, de aceea seara când ne uitam la serial pe canapea sau ne punem la somn creem mediul perfect pentru dezvoltarea și apariția acarienilor. Aceștia se hrănesc cu celulele moarte ale pielii și sunt prezenți în toate casele. Acarienii de praf trăiesc pana la 3 luni și fiecare depune pana la 80 de oua, deci se reproduc foarte rapid.

Totuși inafara faptului ca aceștia lasă în spate cochiliile și excrementele care conțin proteine ce pot provoca alergii la persoanele sensibile aceștia nu sunt periculoși pentru om! Dacă vrei sa afli mai mult despre acarienii de praf găsești AICI mai multe informații!

mizerie canapea, bacterii canapea

Pe langa acarienii de praf, avem obiceiul de a ne bucura de diverse gustări și a consuma toate tipurile de lichide pe canapea și cum de regula atenția noastră este îndreptată către televizor sau oriunde în alta parte se întâmplă accidente. Ajungem sa vărsam cafea, suc, vin, ceai pe canapea și aceasta sa rămână pătată. Nici petele de ciocolata care ajungă „întâmplător” pe canapea nu sunt de neglijat!

canapea patata, pete de mancare canapea, curatare pete de mancare pe canapea

Așadar ce facem în situația aceasta? Cum putem curata canapeaua de pete și acarieni?

II. Sfaturi pentru a curata o canapea murdara!

Petele de pe canapea te pot enerva la culme când le vezi, mai ales dacă canapeaua este o culoare deschisa. Mâncarea( 15% ), băuturile calde ( 10% ) și animalele ( 7%) sunt cele mai comune motive pentru care se pătează o canapea din spusele clienților noștri. Iar unele canapele sunt mai greu de curățat decât altele, în speciale cele din catifea.

Începe prin a încerca următoarele trucuri pentru cele mai bune rezultate.

1. Acționează imediat cum ai vărsat pe canapea pentru a evita dezastrul. Curata canapeaua rapid!

Folosește un prosop de hârtie, o lavetă curata sau un prosop curat și tamponează rapid locul unde a fost vărsat.

!NU FRECA locul unde ai vărsat pentru ca asta doar va înrăutăți situația și va permite lichidelor sa între mai adânc în țesătură și bineînțeles va fi mai greu de scos pata. 

2. Soluție pentru curatare canapelei făcută în casa

După tamponarea și absorbtia lichidului poti folosi un amestec de ingrediente din casa ca sa elimine pata:

  • 100 grame OTET
  • 400 grame APA CALDA
  • 1 linguriță de DETERGENT DE VASE 

Le poți amesteca într-un bol și apoi sa verși soluția într-un pulverizator.

Foloseste pulverizatorul pe toată raza petei și apoi freacă ușor fără sa apeși pe toată zona cu un prosop curat pana pata dispare.

Lasă canapeaua sa se usuce iar daca tot a mai rămas urma poți repeta procesul.

3. Soluție profesionala de curățare a canapelelor.

Poți folosi de asemenea soluții profesionale pentru tapițerii textile( la o simpla căutare pe google poți găsi o varietate foarte mare de produse), totuși de regula după aplicarea acestora este necesară folosirea aparatului cu injecție – extracție deci recomandat ar fi sa apelezi la o firma specializată dacă nu ai reușit sa elimini pata pe cont propriu.

III. Curățarea și îngrijirea canapelei de catifea

Cunoscuta pentru eleganta și senzația placuta pe care o oferă la atingere, canapeaua de catifea a cunoscut un tren crescător în ultimi ani. Cum majoritatea canapelelor de catifea au culori aprinse au nevoie de îngrijire și atenție sporită pentru ași păstra aspectul proaspăt și luciul.

În cazul petelor pentru canapelele de catifea este recomandata curățarea profesionala întrucât frecarea sau chiar și tamponarea insistenta poate provoca ruperea fibrei și apariția zonei „cu scame”.

Dacă în schimb vrei doar s-o întreții este suficient s-o aspiri minim o data pe luna iar ca un plus poți folosi o rolă pentru scape ca sa aduni tot ce aspiratorul nu a putut extrage.

După aceea poți folosi o perie de duritate medie pentru a-i da acel aspect de proaspăt si fresh.

firma de curatenie canapele la domiciliu

IV. Curățarea și îngrijirea canapelei din material textil

Pentru cele mai multe canapele din material textil se pot folosi sfaturile de curățare oferite mai sus. Țesătură fiind mai puternica acestea se pot curata ori de către tine ( dacă acționezi la timp ) ori profesional folosind metoda injecție – extracție.

Dacă dorești menținerea aspectului canapelei iti recomandam atunci sa aspiri canapeaua minim o data la maxim doua săptămâni.

Canapelele din material textil absorb mult mai rapid murdăria. După aspirare poți folosi un prosop curat (care nu lasă scame) sau o lavetă curata un pic umedata pentru reîmprospătare și eliminare a urmelor de praf și murdărie.

Canapele din material textil au tendința de a se încreții, deci întreținerea ei periodica va întârzia procesul. De asemenea, în locurile în care a început sa se tocească poți folosi un BIC si vei elimina toate scamele ieșite în relief (nu este recomandat sa apeși).

Cu timpul canapelele din material textil încep sa prindă un miros neplăcut, dacă nu vrei sa apelezi la o curățare profesionala poți folosi bicarbonat. Poți împrăștia bicarbonatul pe toată suprafață canapelei și să-l lași sa acționeze 15 – 20 de minute după care îl poți aspira și sa ștergi eventualele urme cu o lavetă curata și umeda.

murdarie canapea, curatare canapea murdara,

V. Cum iti menții canapeaua curata?

Prevenția este mai ușoară (și mai ieftina) decat sa tratezi problema. Asa ca sfaturile noastre pentru a mention o capaneaua curata și strălucitoare sunt următoarele:

  • Evita sa consumi lichide pe canapea și mâncare pe cât posibil și totuși dacă o faci asigurate ca ești atent sa nu verși sau scapi nimic.
  • Evita sa folosești produse cosmetice. ( accidentele se întâmplă )

Daca ai o canapea de stofa încearcă sa fi atent la capsele de la blugi, curele și orice articol vestimentar care contine ceva metalic pentru ca poate toci, zgaria și agata foarte ușor fibra.

Pentru a menține canapeaua este recomandat s-o aspiri la maximum 2 săptămâni pentru ca acumulează murdărie și praf ce pot duce la decolarea acesteia.

De asemenea, se recomanda o curățare profesionala la un interval de 8 – 12 luni pentru a elimina în totalitate acarienii acumulați și a reîmprospăta culoarea canapelei.

Mult succes și canapele curate!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te sa fii la curent cu toate ofertele noastre pentru curatenie!